Singlerejser - at rejse alene

5 ting du måske ikke vidste om Tyrkiet

Årets sommerferie er forlængst booket for mit vedkommende. Og det kommer ikke bag på dem der kender mig, at turen går til Tyrkiet. Vi rejser i år tilbage til Club Paradiso – der er placeret idylisk i bjergene tæt på Alanya.

Det er et skønt hotel med en dejlig stemning, men mere om det ved senere lejlighed. Det inspirerede mig blot til denne lille artikel.

De fleste ved allerede, at Tyrkiet er et fantastisk rejsemål til sommerferien – solsikkert, meget høj standard til rigtigt fornuftige priser. Men her et par ting du måske ikke vidste om Tyrkiet.

  1. Tyrkiet er ’porten’ mellem Europa og Asien. Landets geografiske beliggenhed gør, at det bogstaveligt talt er delt med Europa på den ene side og Asien på den anden – kun adskilt af Bosporusstrædet. Et eurasisk land, der strækker sig over den Anatolske halvø i det sydvestlige Asien til Sydeuropas Balkanregion. Og placeringen på to kontinenter har altid haft stor betydning for kulturen, der er en blanding af vestlige og østlige traditioner.
  2. Det tyrkiske køkken er regnet for det 3. største og bedste i verden – kun overgået af det franske og kinesiske, og det køkken, der ligger til grund for hele middelhavsregionens madtraditioner. Derfor vil man også hurtigt nikke genkendende til mange retter og ingredienser fra det græske køkken, når man spiser i Tyrkiet, for det er her, de oprindelig stammer fra. Selv kaffen er meget ens, og der foregår en konstant diskussion om, hvorvidt denne type kaffe er græsk eller tyrkisk. Uanset hvad, bør en rejse til Tyrkiet altid inkludere traditionel tyrkisk mad. For der er så ufattelig meget (og ufatteligt godt) at vælge imellem.
  3. Det tyrkiske folk er nok et af de mest børnevenlige, man kan komme ud for. Deres kærlighed til børn strækker sig nemlig langt, og som rejsende børnefamilie i Tyrkiet oplever man kun venlighed og hjælpsomhed. En tur med lokal bus og et grædende barn vil med det samme resultere i, at andre rejsende sender karameller ned langs rækkerne eller tilbyder at tage barnet lidt, så du kan få en pause. På restauranter vil de ofte tilbyde at gå en tur med barnevognen, hvis du har et træt barn, eller stole bliver flyttet rundt og tæpper fundet frem, så dit bade-trætte barn, kan få en lur, mens I spiser færdig.
  4. På trods af sin muslimske majoritet er Tyrkiet faktisk temmelig langt fremme, hvad angår kvinders ligestilling. Tyrkiet blev oprettet som republik i 1923, men allerede i 1932 fik kvinderne stemmeret til lokale valg, og i 1935 også til parlamentsvalget. Og i 1993 havde Tyrkiet sin første kvindelige premierminister. I 2001 indførte man nye love, der gav kvinderne endnu flere rettigheder, og Tyrkiet har ogsåunderskrevet internationale aftaler vedrørende kvinders rettigheder.
  5. Der er cirka 9000 forskellige plantearter i Tyrkiet, hvoraf en tredjedel af dem stadig kun findes her. Men mange af de planter, vi i dag regner for vores og helt almindelige, stammer faktisk oprindelig fra Tyrkiet. Selv tulipanen som de fleste opfatter som hollandsk, kom oprindelig til Europa fra Tyrkiet omkring år 1500.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Singlerejser - at rejse alene